Korzystanie z tej witryny oznacza wyrażenie zgody na wykorzystanie plików cookies.
Więcej informacji możesz znaleźć w naszej Polityce prywatności.
Nie pokazuj więcej tego komunikatu

Produkty Sanprobi to gwarancja odpowiednio wysokiej przeżywalności bakterii probiotycznych w warunkach stresu środowiskowego. Wszystko dzięki unikalnej i innowacyjnej technologii produkcji metodą PROBIOACT® . Technologia PROBIOACT® to przede wszystkim:

v  Ochrona żywotności bakterii probiotycznych podczas przechowywania produktu

Większość bakterii zawartych w tradycyjnych produktach probiotycznych nie przeżywa ekspozycji na czynniki środowiskowe, takich jak obecność światła czy wahania temperatury. Technologia PROBIOACT® zapewnia pełną ochronę żywotności bakterii do 2 lat przechowywania produktu. W produktach Sanprobi, odpowiednia do wywołania efektu probiotycznego liczba żywych bakterii zagwarantowana jest pod koniec terminu ich ważności. To właśnie dzięki technologii PROBIOACT® probiotyki Sanprobi nie wymagają przechowywania w lodówce.

v  Wysoka przeżywalność bakterii probiotycznych w przewodzie pokarmowym

Zanim bakterie probiotyczne znajdą się w żołądku, komórki bakteryjne w kontakcie z popijanym płynem  ulegają szybkiemu nawodnieniu (rehydratacji). W przypadku źle zabezpieczonych bakterii, gwałtowne przemiany  wywołane szokiem osmotycznym mogą doprowadzić do zmian w strukturze komórek a nawet do ich śmierci.  Technologia PROBIOACT®  dzięki zapewnieniu odpowiedniego, izotonicznego środowiska chroni bakterie przed szokiem osmotycznym, zwiększając tym samym ich przeżywalność. Dzięki zastosowaniu technologii PROBIOACT® bakterie probiotyczne zawarte w produktach Sanprobi wykazują odporność na działanie kwasu solnego oraz enzymów trawiennych w przewodzie pokarmowym. W efekcie, bakterie docierają do światła jelit żywe i rozpoczynają swoją aktywność probiotyczną.

v  Wysoka aktywność metaboliczna bakterii probiotycznych

Sama obecność oraz odpowiednia ilość bakterii probiotycznych nie gwarantują skuteczności probiotyku. Aby został wywołany korzystny efekt zdrowotny, bakterie w momencie przedostania się do jelit muszą znajdywać się w dobrej kondycji oraz wykazywać wysoką aktywność metaboliczną. Dzięki zastosowaniu technologii PROBIOACT® bakterie po przekroczeniu światła jelit otrzymują specjalnie wyselekcjonowane składniki zwiększające ich aktywność metaboliczną. To właśnie dzięki technologii PROBIOACT® bakterie probiotyczne zawarte w produktach Sanprobi wykazują zdolność do wytwarzania ważnych dla człowieka metabolitów – kwasu mlekowego oraz krótkołańcuchowych kwasów tłuszczowych. Technologia PROBIOACT®poprzez dostarczenie bakteriom odpowiednich składników odżywczych pozwala na ich skuteczne namnażanie oraz kolonizację nabłonka jelita, zwiększając tym samym korzystny efekt probiotyczny.  

*dotyczy wszystkich produktów opracowywanych we współpracy z firmą Winclove Probiotics B.V



s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1&appId=266487513396433"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));